Povestea lui Stefan de la Beuca

E singura camera in care soarele sta aproape toata ziua. Pe scaun, in balcon, fara ochelari, un bunic citeste. Din dormitor se aude gajait Radio Romania Actualitati. Cu un creion in mana, „insemneaza” fiecare pasaj ca ii aminteste catusi de putin de viata lui cea lunga. Are aproape 90 si cel mai mult ii plac cartile despre istoria Romaniei. E ucrainean de origine, adica roman, cum chiar el spune. De tanar, s-a stabilit in Muntenia.
Glasul lui e bland si i-as asculta povestile fara sa ma satur vreo clipa. Iarna sta la Bucuresti si ii place sa se plimbe prin parcul Moghioros. Primavara se intoarce acasa la el si isi pregateste singur gradina cu toate bunatatile.
Iarna se uita la campionatele de handbal. Nu rateaza niciunl. Toamna pune muraturi, cele mai bune din lume! Si face si tuica pentru fiert…
Vara, merge patru kilometri pe jos, pana in centrul satului si inapoi sa isi cumpere paine. Iarna ii place mancarea de gutui si aia de cartofi.
In fiecare an, la inceputul toamnei, merge sa isi viziteze nepotii romani din Ucraina, da, da la aproape 90 de ani. Iar de 1 Decembrie merge la parada pe Kiseleff.
Cand face treaba, in gradina sau in casa, fluiera, si o face cu asa un talent, de rasuna toata valea ! Se joaca cu stranepotul cu atata energie ! Si rade cu asa o pofta!
Chipul lui zambeste mereu si fiecare vorba e atat de inteleapta ! Se bucura de fiecare moment pe care il traieste !
Bunicul acesta se recomanda Stefan de la Beuca…si am invatat de la el, lectia demnitatii si a discretiei…IMG_0209

Un gând despre „Povestea lui Stefan de la Beuca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s