Poveste-scrisoare de ziua tatalui

Draga Tata,

Incerc sa ma gandesc ce mi-ai fi zis daca  ai fi fost aici, acum, si ti-as fi spus ca m-am indragostit, ca nu am bani de rochie mov sau ca mi-e rau de la prea multa inghetata.

Ultima data cand ne-am vazut, am trecut pe langa tine si ti-am evitat privirea, stii tu de ce eram suparata.Cred ca nu mai sunt. Erai singurul care ma incuraja sa cant cand eram mica, spuneai ca am voce, chiar daca profesorul de muzica nu ma primise la cursurile de chitara. Prima trusa de machiaj, tu mi-ai cumparat-o. Ce mandra mai eram cand ma dadeam cu verde la ochi. La banchetul de clasa a XII-a ai fost singurul tata care a venit; m-ai luat in brate si m-ai invartit de fata cu toata lumea. Ti-a placut rochia mea portocalie, nu?! Mai tii minte cand am plecat cu mama si cu profesorii prin tara? Ce frumos a fost! Cel mai bine imi amintesc cand ati plecat de la Iasi, dupa ce m-am cazat…ati coborat Copoul cu masina…m-am uitat dupa voi pana aproape de fundatie.

Nu iti placea deloc sa mergi la Stavarasti; toata lumea credea ca n-am tata…pana intr-o zi, cand le-am aratat eu!Ai venit pe jos de la Amara sa ma vezi; si atunci m-am catarat in bratele tale, si, la fel, m-ai invartit…

Imi amintesc ca faceai, cand te suparai pe mama, tocanita de ciuperci…ce buna era! Cel mai haios erai cand te ducei la pescuit cate-o saptamana si te intorceai cu trei pastravi si cate-o pneumonie! Ma enervai ingrozitor cand imi rupeai foile la caietele de matematica si cand ma puneai sa il fac pe “x” de tipar cand mie imi placea sa il fac de mana.

Incerc sa ma gandesc ce ti-as fi zis daca ai fi fost aici azi…asa…nu pot decat sa ma gandesc la tine…

                                                                        Cu drag,

                                                                            Mâţa