Poveste cu fete de pe Copou

In fiecare an de ziua mea ne serbam in camera, cu tort din crema de zahar ars trimis cu autobuzul de 10 de la Comanesti. Mergeam pana in Tudor dupa pachet, in fiecare sambata; imi placea ca ma intalneam cu fosti colegi de liceu sau din scoala generala…

De cele mai multe ori, una din ele venea cu mine

Ne-am cunoscut in prima zi de scoala; eram toate trei la fel de speriate; cred ca parintii nostri ne-au “combinat” la camera…povestea noastra asa a inceput. Prima cafea am baut-o la Luxor, in Super Copou. Ne-am pictat, apoi, camera cu palme…fiecare in culoarea preferata in dreptul patului ei…iar pe tavan, si-a pus amprenta un tanar stimabil!

Musli e lady…cu ochii mari si verzi, cu bucle suvitate, intatdeauna cu mana-n sold si degetul mic ridicat, atunci cand serveste ceva dintr-o ceasca ”Barbatii is niste porci si niste magari!Daca nu-I duce, nu-I duce!”  Stie sa faca broccoli cu pui foarte bun, e usor somnambula, mananca sarmale, adoarme subit si doarme bustean, ii plac povestile cu ursi si pisici, si mama ei face cea mai buna pasca cu ciocolata de pe Pamant.

Popa e rebela…asculta gothic nu stiu ce, dar si Smokie, stie matematica mai multa decat toate studentele de la litere la un loc, si-a luat ochelari de soare verzi de la Mango din Spania si parfum, parca… are picioarele foarte lungi si o mama frumoasa tare! Mai are dooua perechi de bunici  de milioane…mie imi place de Bunicu Pocherist, care e nascut cu mine intr-o zi. Bunicile fac prajituri geniale! De retinut pandispan cu visine si prajitura cu gem. Aaaa…si, verisorul ei e frumos si recita poezii in parc fetelor pe care le cucereste

Am ras impreuna de-am murit, am plans impreuna dupa “dragostili”  de broscoi, ursi, pitici si alte oratanii ale naturii, am invatat una de la alta si ne-am completat in fiecare zi. Ne-am certat ingrozitor, ne-am impacat numaidecat si imi este dor de ele! Cam asta am  fost noi, aproape in fiecare zi din patru ani de camera de camin din Copou.

Azi, Musli preda celor mai vorbitori de engleza canadieni, literatura engleza..si-a schimbat parerea despre barbati…dar  sunt convinsa ca adoarme subit!

Iar Popa e o doamna respectabila traducatoare, aici, in Bucuresti…nu mai e rebela, dar tot are picioare lungi!